Ryhmille

Ametistikaivokselle tulevat ryhmät voivat osallistua joko aikataulun mukaisiin esityksiin, jotka ovat avoinna kaikille tai varata omalle ryhmälleen opastetun kaivoskierroksen haluamaansa kellonaikaan.

Ametistin tarina on mielenkiintoinen

Kesällä

Mikäli ryhmä saapuu Lampivaaraan kävellen, matkantekoon on syytä varata aikaa noin 45 min. – 1 tunti. Reitti on helppokulkuinen, mutta nouseva.  Ryhmät voivat kuitenkin erikseen sovittaessa saapua Ametistikaivokselle myös bussikuljetuksella. Ametistikaivos sijaitsee kansallispuiston keskellä, joten yksityisautoilu kaivokselle ei ole mahdollista.

Kaikissa ohjelmissa kierrokseen kuuluu mehutarjoilu, informatiivista ja kiinnostavaa faktaa tämän ainutlaatuisen jalokiven syntyhistoriasta, geologiasta sekä monista erilaisista uskomuksista ja käyttötavoista eri puolilla maailmaa. Kierroksen aikana pääsee tekemään melkoisen aikamatkan miljardien vuosien päähän. Jokainen pääsee myös etsimään itselleen oman onnenkiven mukaan muistoksi käynnistään. Ohjelman kesto on noin 1 tunti.

Lampivaaran laella sijaitsee Pieni Kivipuoti, josta voi lisäksi ostaa kiviä ja kivituotteita.

Lampivaaran kahvioon ryhmä voi tilata etukäteen itselleen vaikkapa maittavat munkkikahvit ryhmähintaan.

Kaivos on ryhmille auki myös tilauksesta aukioloaikojen ulkopuolella.  Ryhmävaraukset ja tiedustelut sähköpostilla: kaivos@ametistikaivos.fi tai puhelimella +358 400 902677.

 


Talvella:
Kaivokselle voi tulla omatoimisesti hiihtäen tai lumikengillä reippaillen. Tällöin siirrytään kahviolta kuljetuksella ylös kaivokselle yhtäaikaa.

Lampivaaraan voi myös matkustaa mukavasti Ametisti Pendolinolla, joka lähtee Ukko – Luoston pysäköintialueelta (n.2,5 km Luoston keskustasta) ja ajaa ylös Lampivaaran päälle saakka. Suurin kuljetuskapasiteetti on tällä hetkellä 56 henkeä yhtäaikaa, tällöin mukana ovat molemmat Pendolinot.

Pendolinot matkalla Ametistikaivokselle

 

 

 

 

 

 

 

 

Share