Lampivaaran kahvio

Polut ja ladut tuovat Lampivaaraan – ympäri vuoden

Kesällä vaellat upeissa kansallispuiston maisemissa

Lampivaaran kahvio on suosittu retkeilijöiden ja vaeltajien virkistyspaikka Lampivaaran juurella. Ukko – Luoston pysäköintialueelta matkaa Lampivaaraan tulee noin 2,5 km. Kävelyreitti Luostolta päin on helppokulkuinen, mutta nouseva.

Lampivaarassa on vanhat perinteet taukojen pitoon ja tulisteluun ja kahvion pihalla sijaitsee Metsähallituksen huoltama, kaikille retkeilijöille avoin laavu ja tulipaikka. Itse kahviorakennus on saneerattu vuonna 2009 ja pihan käymälät uusittu toukokuussa 2011.

Vaellusreitti Ukko-Luostolta Lampivaaraan

 

Kahviolla leivotaan päivittäin ja tarjolla on virkistäviä mehuja ja virvokkeita, kahvia, teetä ja kaakaota.  Moni ostaa myös mukaan tuoreita leivonnaisia kahviolta.

Tilauksesta kahviolla on mahdollista järjestää myös ruokailuja.

Kahvio on avoinna kesällä joka päivä klo 10:30 alkaen ja suljetaan viimeisen kaivoskierroksen alettua. Lokakuussa kahvio on avoinna tiistaista lauantaihin klo 10:30-15:00.

 

 

 

 


Talvisin kahvio palvelee hiihtäjiä ja sinne tulee Luostolta valaistu latu.

Ametistikaivoksen opastetut kaivoskierrokset alkavat Lampivaaran kahviolta, talviaikataulun mukaan klo 12.00 ja klo 15.00. Kierros alkaa Pendolinokuljetuksella kahviolta ylös kaivokselle.

Kaivosliput myös ostetaan kahviolta eikä yksittäisten matkailijoiden tarvitse tehdä kaivoskierroksille varauksia etukäteen. Kahvio suljetaan alkutalvesta yleensä viimeisen kaivoskierroksen alettua (klo 15:00), parhampien hiihtokelien aikaan myöhemmin iltapäivällä (klo 16:00).

Kahvio avataan talvella joka päivä klo 10:30.

Lampivaaran kahvion puhelinnumero on 0400 523 924

 

Share